1. Home
  2. Frequently Asked Questions
  3. Welke verhoudingen moet ik gebruiken voor mijn afbeeldingen?

Welke verhoudingen moet ik gebruiken voor mijn afbeeldingen?

Binnen JOHAN worden op verschillende plekken afbeeldingen getoond, bijvoorbeeld bij producten, artikelen en menu-items. Foto’s kunnen in twee verhoudingen worden getoond: 2:1 en 1:1.

Brede foto’s (2:1 formaat)

Deze foto’s worden meestal getoond bij de detail pagina’s van bepaalde entiteiten, bijvoorbeeld bij de detail pagina van een product of nadat je een menu-item hebt opgeklapt.

Vierkante foto’s (1:1 formaat)

Foto’s in 1:1 formaat worden over het algemeen getoond op plekken waar je kun doorklikken om naar een detail pagina te gaan. Bijvoorbeeld de preview foto van een product in het Aanbod overzicht of de foto’s in het menu-item overzicht.

Foto’s uploaden

Tijdens het uploaden van de foto’s wordt direct aangegeven welke verhouding de foto moet hebben die je wilt uploaden. Eventueel kun je tijdens het uploaden zelf de foto’s direct bijsnijden naar het juiste formaat.

Wordt de foto in zowel 2:1 als 1:1 formaat getoond? Dan dien je tijdens het uploaden de foto in 2:1 formaat te uploaden. Voor de 1:1 foto wordt vervolgens het middelste gedeelte van deze foto gepakt om te tonen.

In het bovenstaande voorbeeld wordt voor de brede (2:1) foto de volledige afbeelding gebruikt en voor de vierkante (1:1) foto het groene gedeelte.

Heb je nog vragen over het gebruiken van afbeeldingen in het portaal? Dan kun je bij ons terecht via support@johan.nl.

 

Updated on May 29, 2020

Was this article helpful?

Related Articles