1. Home
  2. Partners
  3. Shops
  4. Publiek profiel
  5. Hoe maak ik mijn publieke profiel aan?

Hoe maak ik mijn publieke profiel aan?

Via het publieke profiel (de shop) kun je de door jou aangeboden content, tools en interventies in de etalage plaatsen. Hier kun je zowel jouw eigen aanbod kwijt, als die van jouw samenwerkingspartners.

Om jouw Shop aan te maken doorloop je de volgende stappen:

1. Ga in het linker menu naar Webshop en selecteer Public Profiles.
  2. Klik op de groene Add new public profile knop om een nieuwe Shop aan te maken.
  3. Hier krijg je het volgende scherm waar je onderstaande velden in kan voeren:

1. Title*: Geef hier een titel op voor jouw profiel. Deze wordt getoond in jouw eigen beheeromgeving en is dus niet zichtbaar voor anderen.
    2. Label*hier geef je de titel op die bovenaan de homepagina van jouw publiek profiel wordt getoond.
    3. Photo: voeg een foto toe die zichtbaar wordt bij jouw profiel. Het logo van jouw bedrijf stel je in bij jouw huisstijl en hoef je hier niet in te voeren.
    4. Status ‘Enabled’: vink deze optie aan om profiel te activeren voor gebruik.
    5. Status ‘Default’: vink deze optie aan om dit jouw standaardprofiel te maken.
    6. Profile type*: hier geef je aan welk type profiel dit is. Je hebt keuze uit:
      1. Business: dit is jouw primaire business-to-business (B2B) profiel. Hierbinnen plaats je alle producten die andere partijen (werkgevers of dienstverleners) bij jou zouden kunnen afnemen. Alle producten die je hierbinnen plaats worden ook in de centrale Johan B2B Marktplaats getoond.
      2. Private: dit is jouw primaire business-to-consumer (B2C) profiel. Hierbinnen plaats je alle producten die medewerkers direct bij jou mogen afnemen. De producten die je hierbinnen plaatst worden in de centrale Johan B2C Marktplaats getoond.
      3. None: de producten in dit profiel worden niet in de Marktplaatsen van Johan getoond en kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Het profiel is wel vindbaar via zoekmachines, zoals Google of Bing.
      4. Hidden: producten uit dit profiel worden ook niet in de Marktplaatsen van Johan getoond. Daarnaast krijgt de URL een lange, unieke code mee waardoor het publiek moeilijk te vinden is voor derde partijen. Deze profielen zijn tevens niet vindbaar via zoekmachines.
    7. Short description: geef hier de tekst op die bovenaan jouw publiek profiel getoond moeten worden.

Als al deze gegevens goed ingevuld zijn, kun je onderaan op Save klikken om jouw publiek profiel op te slaan. Klik in het menu Public Profiles op de optie ‘Open public profile’ om jouw publiek profiel te bekijken.

Video demo

Updated on June 30, 2021