1. Home
  2. Partners
  3. Groepsanalyses
  4. Data export
  5. Open vraag antwoorden exporteren

Open vraag antwoorden exporteren

In vragenlijsten heb je de mogelijkheid om open vragen te stellen, waarbij de deelnemers vrij antwoord geven in een tekstveld. Dit wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij evaluaties (“Wat kunnen wij verbeteren aan het programma” bijvoorbeeld). Deze antwoorden komen niet terug in het groepsdashboard, maar leveren wel waardevolle informatie op.

Daarom hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de antwoorden op de open vragen van jouw eigen workflows te exporteren vanuit het beheer. Dit doe je als volgt:

• Ga naar Workflows en zoek de workflow op waarvan je de open antwoorden wilt exporteren.
  • Klik achter deze workflow op Export.

• Klik vervolgens op de groene Export knop en er verschijnt een pop-up venster.
    • Format: wil je de export als .json of als .csv (Excel) bestand downloaden?
    • Client: als je alleen de antwoorden van één specifieke klant wilt exporteren, dan selecteer je hier deze klant.
    • Steps: als je alleen de antwoorden wilt exporteren die binnen een specifieke stap zijn uitgevraagd, dan selecteer je hier deze stap.
    • Privacy mode: selecteer hier de optie Free text dependencies om de open antwoorden te exporteren.
  • Klik tenslotte op de paarse Export knop en jouw export wordt gegenereerd. Dit kan enkele minuten duren.

Het bestand is vervolgens als volgt ingedeeld:

In de eerste rij zie je de ID-nummers van de vragen staan. Elke vraag heeft een eigen kolom. Vervolgens zie je in die kolom onder het ID de antwoorden staan die deelnemers hebben gegeven op deze vraag.

Updated on July 20, 2022