Wat is Reselling?

Binnen Johan is het mogelijk om samen te werken met andere partijen. Zo kunnen partners hun content, tools en interventies met elkaar delen en kun je de spullen van andere partijen inzetten in jouw projecten of deze te tonen in jouw Shop.

Als dienstverlener kun je bijvoorbeeld de vragenlijsten van TNO gebruiken in jouw projecten of kun je de diensten van andere partners aanbieden aan jouw klanten om zo een totaalaanbod te kunnen bieden. Anderzijds kun jij ook jouw eigen content, tools en interventies aanbieden via andere partners.

De partij die de content, tools of interventies aan een andere partner aanbied om in te zetten in zijn / haar Shop of projecten noemen we de leverancier (bv. TNO die de DIX aanbied). De partij die gebruik maakt van de content, tools en interventies van leveranciers noemen we de resellers.

Voorbeeld: Een dienstverlener wil de DIX van TNO inzetten binnen een project om de duurzame inzetbaarheid van een klant in kaart te brengen. In dit geval is TNO de leverancier van de DIX en de dienstverlener de reseller van de DIX.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het beschikbaar stellen van producten gaat in twee simpele stappen:

  1. Als eerst moet de reseller een relatie aanleggen met de leverancier zodat de leverancier de producten kan delen. Op deze manier kunnen leveranciers dus niet hun producten beschikbaar stellen zonder dat de reseller dit wenst.
  2. Nadat de reseller de relatie met de leverancier heeft gelegdm kan deze leverancier aangeven welke producten de reseller mag gaan inzetten.

Nadat de leverancier de producten beschikbaar gemaakt heeft, kan de reseller deze inzetten in projecten of aanbieden in de Shop.

Updated on May 24, 2019

Was this article helpful?

Related Articles