1. Product update – Nieuwe functie voor afkapwaardes (ranges)

Product update – Nieuwe functie voor afkapwaardes (ranges)

Nieuwe functie voor afkapwaardes (ranges)

In ons systeem is het mogelijk om bepaalde afkapwaardes in te stellen. Dat noemen we ranges. Ranges zijn de groepen waar deelnemers met bepaalde scores in kunnen vallen. Zo kan je bijvoorbeeld voor *BMI bepalen dat als iemand 0 – 18,5 scoort hij of zij in range 1 (ondergewicht) valt. En wanneer iemand 18,6 – 25,5 scoort, deze persoon in range 2 (gezond gewicht) valt.

Zoals we weten wordt BMI opgebouwd uit een aantal losse onderdelen: gewicht en lengte. Hiervoor heb je waarschijnlijk een berekening ingesteld in ons systeem. Bij een dergelijke berekening kán het zijn dat de uitkomst (meerdere) decimalen heeft. Hierdoor kan de score van een deelnemer bijvoorbeeld 18,55 zijn. In dat geval val je precies tussen bovenstaande ranges.

* dit is slechts een fictieve voorbeeldberekening

Wat hebben we hier aan verbeterd?
Vanaf nu is het mogelijk om ranges beter op elkaar te laten aansluiten. Zo hoef je dus nooit meer een situatie te hebben waar deelnemers precies tussen twee ranges invallen vanwege bepaalde decimalen. Handig toch? 🙂

Bij de range-instellingen kan je nu aangeven of de waarde gelijk of hoger is dan x of gelijk of lager dan x. Tevens kun je instellen dat het slechts lager of hoger is dan x.

Door in het beheer te navigeren naar de metingen kan er bij de dependency bovenstaande instelling aangepast worden indien nodig.

Wat moet je doen? (ons advies)

Wij adviseren je om de ranges na te lopen en de instellingen hiervan te verbeteren. Dit kan je bijvoorbeeld eerst even bij een testmeting doen. Indien je deze instellingen niet aanpast kan de kans blijven bestaan dat deelnemers precies tussen een bepaalde range vallen. Het gevolg is dat deze deelnemer dan niet in een range valt en dus géén resultaten teruggekoppeld krijgt in het dashboard.

Wil je meer weten hierover? Stel je vraag via support@johan.nl.