1. Home
  2. De WYSIWYG editor

De WYSIWYG editor

Op verschillende plekken in het systeem maken we gebruik van een teksteditor, genaamd de WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. Deze kan je gebruiken om relatief eenvoudig jouw tekstvelden van opmaakt te voorzien.

1. Bold: maakt een tekst dikgedrukt
  2. Italics: maakt een tekst schuingedrukt
  3. Strikthrough: streept een stuk tekst door.
  4. Headings: hiermee kan je koppen aangeven in de tekst. Hoe vaker je op deze knop klikt, hoe kleiner de heading wordt.
  5. Quote: voor het aanduiden van citaten
  6. Lijst: voor het maken van een lijst met bullets
  7. Nummering: voor het maken van een genummerde lijst
  8. Link: voor het opnemen van een link
  9. Preview: om te bekijken de tekst er in het portaal uit zal komen te zien
  10. Underline: voor het onderstrepen van een stuk tekst.
De WYSIWYG editor in actie

Tips

• Om veiligheidsredenen kan er in het Johan portaal geen HTML code gebruikt worden.
  • Doorlinken naar een mailadres, zodat deze gelijk de mailclient opent doe je door een link aan te maken met knop 8 van hierboven. Vervang dan het “https://” gedeelte door “mailto:”. De link zal dan herkend worden als e-mailadres.
    Zo komt er bijvoorbeeld te staan:
    klik [hier](mailto:support@johan.nl) om een mail te sturen naar support.
Updated on October 19, 2018