1. JOHAN 2.11.0

JOHAN 2.11.0

11 juli 2022

Binnen Johan hebben we Menu-items vervangen door Pages. Bij projecten, workflows en publieke profielen zie je de optie ‘Pages’ staan i.p.v. ‘Menu’.

Wat gaat er veranderen?

In het beheer zie je niet meer ‘Menu’ staan maar ‘Pages’. Verder is de Menu-widget vervangen door twee nieuwe widgets: “Page” en “PageMultiple”. Met de Page-widget verwijs je naar één enkel menu-item. Dit werkt hetzelfde als wanneer je voorheen in een Menu-widget aangaf naar een specifiek menu-item te willen verwijzen.

In de PageMultiple widget selecteer je meerdere pagina’s die je bij elkaar wilt tonen. Het is dus niet meer nodig om deze pagina’s vooraf te groeperen als submenu: je geeft in de widget exact aan welke pagina’s je wilt tonen en in welke volgorde je ze wilt tonen. Deze worden in het dashboard altijd weergeven in een grid.

Tenslotte werd voorheen standaard het bovenste menu-item gebruikt als homepagina van het project of de workflow. Nu selecteer je eenvoudig welke pagina de homepagina moet zijn door op de groene ‘Set homepage’ knop naast de pagina te klikken.

Wat moet jij bij lopende projecten aanpassen?

Helemaal niets! Tijdens de release zijn al jouw huidige projecten, workflows en publieke profielen omgezet, zodat deze er precies zo uitzien als voor de release. Let er vooral op dat de inrichting net iets anders werkt dan voorheen.