Vernieuwde container widgets inrichten

Voorheen kon je binnen Container-widgets alleen meerdere widgets van hetzelfde type toevoegen, zodat deze samen getoond worden op het portaal.

In het nieuwe dashboard heb je veel meer mogelijkheden met deze container widgets. Het is o.a. mogelijk om verschillende type widgets te gebruiken in dezelfde container widget. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kant-en-klare pagina’s inrichten via container widgets door een combinatie van producten, artikelen en meetresultaten aan de container toe te voegen.

Daarnaast worden container widgets nu in eerste instantie “ingeklapt” getoond, waarbij alleen een foto en korte beschrijving te zien is:

Zodra je klikt op de knop ‘Bekijk’ ga je naar deze Container-pagina toe waarbij je de inhoud van de container widget ziet.

Wat kun je hiermee doen?

Met deze wijzigingen kun je dus volledige pagina’s inrichten m.b.v. container widgets. Gekoppeld aan het feit dat widgets direct openen als er maar 1 widget is ingesteld bij een menu-item kun je via container widgets dus kant-en-klare menu-items klaarzetten die eruit zien zoals menu-items er nu ook uit zien.

Aangezien de container widgets nu “ingeklapt” worden als er meerdere container widgets op dezelfde pagina staan, zou je op deze manier ook kunnen doorlinken naar specifieke pagina’s zonder dat je hier aparte doorlinks voor hoeft aan te maken: je plaatst immers de containers die de informatie bevatten die je wilt tonen op de pagina en men ziet dan een overzicht van de container widgets waar zij op door kunnen klikken om verder te gaan.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het inrichten van jouw container widgets, dan kun je ons bereiken via support@johan.nl of door te bellen naar 023-568 00 80.

Updated on January 16, 2020

Was this article helpful?

Related Articles