Stripe-account koppelen

De eerste stap om betalingen te kunnen ontvangen is door het koppelen van een Stripe-account aan jouw JOHAN-omgeving. Heb je nog geen Stripe-account? Geen probleem. Deze kun je direct tijdens het koppelproces aanmaken.

Hiervoor doorloop je de volgende stappen:

1. Log in als beheerder en ga naar Instellingen > Partner informatie
  2. Ga naar het tabblad Stripe account
  3. Klik op de knop Connect to Johan
  4. Vervolgens kun je direct jouw Stripe-account aanmaken. Heb je al een Stripe-account? Klik dan rechtsboven op ‘Sign in’.
    Bij het aanmaken van jouw account dien je enkele gegevens in te voeren over het bedrijf. Hierbij moet o.a. informatie worden aangeleverd over de eigenaren en directeurs van het bedrijf. Hierbij gaat het om alle personen die meer dan 25% van het bedrijf bezitten of lid zijn van de raad van bestuur. Zorg er dus voor dat je deze informatie bij de hand hebt.
  5. Nadat je jouw account hebt aangemaakt of gekoppeld word je teruggebracht naar JOHAN.

Voordat je betalingen kunt ontvangen moet jouw Stripe-account eerst gevalideerd worden. Dit wordt door Stripe gedaan a.d.h.v. de gegevens die je hebt ingevoerd. Dit proces is meestal binnen een dag afgerond. Als hier meer tijd voor nodig is word je daar per e-mail van op de hoogte gesteld.

De status van de validatie kun je controleren door binnen JOHAN naar het tabblad ‘Stripe account’ te gaan. Onder de knop ‘Disconnect’ zie je bij Payment status ‘Charges enabled’ staan. Staat hier Yes achter? Dan is jouw account gevalideerd en kun je betalingen ontvangen. Indien hier No staat moet jouw account nog gevalideerd worden.

Nu het Stripe-account is gekoppeld dien je nog slecht twee zaken in stellen voor je betalingen kunt ontvangen: jouw contactgegevens en de prijzen van de producten binnen jouw project.

Updated on January 6, 2021