1. Home
  2. NIEUW medewerkersportaal
  3. Nieuwe features
  4. Nieuwe beveiligingsmethode: One Time Password.

Nieuwe beveiligingsmethode: One Time Password.

Binnen JOHAN maken we altijd gebruik van twee beveiligingslagen. Naast de combinatie van jouw e-mailadres en wachtwoord kon je voorheen alleen via een sms code op jouw mobiele telefoonnummer inloggen. Aangezien we begrijpen dat niet iedereen zijn (privé) telefoonnummer wilt achterlaten hebben we met het nieuwe medewerkersportaal een extra optie toegevoegd: een One Time Password (OTP).

Een One-Time Password is een tijdelijke code die wordt gegenereerd door een bepaald algoritme. Elke 30 seconden zorgt dit algoritme voor een nieuwe code die ingevoerd kan worden als alternatief voor de SMS codes.

Het nadeel van verificatie via SMS is dat je moet wachten tot de SMS binnen komt, voordat je in het portaal in kunt loggen. Als je tijdelijk geen SMS kan ontvangen, bijvoorbeeld door slecht bereik, kun je dus niet in het portaal komen. Door jouw account te beveiligen via TOTP heb je dit probleem niet meer.

Hoe stel je dit in?

Heb je nog geen telefoonnummer ingesteld bij jouw account? Dan krijg je bij het instellen van jouw tweede beveiligingslaag automatisch de keuze tussen sms en OTP voorgelegd.

Als je wel al een telefoonnummer hebt ingesteld, maar toch liever gebruik wilt maken van de OTP codes, dan kun je dit alsnog instellen. Hiervoor log je eerst in met jouw account. Vervolgens klik je rechtsboven op Profiel en in het dropdownmenu weer op Profiel.¬†Onderaan deze pagina zie je nu jouw telefoonnummer staan. Klik op ‘Wijzigen’ en je kunt ervoor kiezen om OTP in te stellen.

Updated on January 13, 2020