1. Home
  2. Partners
  3. Projecten
  4. Project inrichten & vormgeven
  5. Hoe stel ik de widgets in voor mijn project?
  1. Home
  2. Partners
  3. Content Management
  4. Widgets
  5. Hoe stel ik de widgets in voor mijn project?

Hoe stel ik de widgets in voor mijn project?

Het medewerkersportaal kun je volledig flexibel inrichten met het gebruik van widgets. Zo kun je bijvoorbeeld een homepagina maken met een introductietekst. Of een aantal uitgelichte interventies met een aparte pagina voor de resultaten op een vragenlijst.

Het inrichten van jouw menu gaat als volgt:

1. Zorg als eerst dat de widgets die je wilt gebruiken zijn aangemaakt.
  2. Ga vervolgens naar Projects en klik naast het project waarvoor je de menustructuur wilt inrichten op Widgets / Menu Tree.
  3. Klik vervolgens op de knop Add menu-item om een nieuwe menuoptie toe te voegen en een menu structuur in te richten.
    • Titel: de naam van het menu in het menu-overzicht.
    • Label: de naam van het menu op de eigen menu-pagina.
    • Description: De beschrijving/introductie van het menu. Staat onder het kabel op de eigen menu-pagina.
    • Photo: Afbeelding van het menu, zichtbaar bij het menu-overzicht en de eigen menu pagina.
    • Short description: een korte beschrijving voor het menu-item. Zichtbaar onder de titel van het menu in het menu-overzicht.
  4. Nadat het menu-item is aangemaakt kun je een submenu aanmaken of direct een widget toevoegen.
  5. Voor het maken van een submenu klik op de knop Menu-items en vervolgens op Add new menu-item om een submenu aan te maken.
    • Titel: de naam van het menu in het menu-overzicht.
    • Label: de naam van het menu op de eigen menu-pagina.
    • Description: De beschrijving/introductie van het menu. Staat onder het kabel op de eigen menu-pagina.
    • Photo: Afbeelding van het menu, zichtbaar bij het menu-overzicht en de eigen menu pagina.
    • Short description: een korte beschrijving voor het menu-item. Zichtbaar onder de titel van het menu in het menu-overzicht.
  6. Voor het instellen van een widgets klik op Widgets en vervolgens op Add new widget relation om de widgets toe te voegen aan de pagina.
  7. Via de positions kun je de volgorde van de widgets of menu items op de pagina wijzigen.
  8. Via de pijlen kun je de posities van de widgets bepalen. De widget in positie 1 wordt bovenaan getoond, gevolgd door de widget in positie 2, etcetera.

Nadat je de menu items hebt aangemaakt en de widgets hebt toegevoegd worden deze getoond in het portaal van de medewerkers in dit project.

Updated on January 11, 2020