Hoe maak ik widgets aan?

Widgets zijn herbruikbare elementen die je op meerdere plekken in de applicatie kunt inzetten. Zo kun je meetresultaten via een measure widget tonen op de homepagina van jouw project, maar is het straks ook mogelijk om dezelfde meting op andere plekken (bv. bij een e-learning) programma terug te koppelen.

Het aanmaken van widgets gaat als volgt:

• Ga naar Content en selecteer de optie ‘Widgets’. Hier zie je het overzicht van de widgets die momenteel voor jou beschikbaar zijn.
  • Klik op Add new widget om een nieuwe widget toe te voegen. Selecteer vervolgens het type widget dat je wilt aanmaken. In dit artikel lees je meer over de verschillende typen widgets die beschikbaar zijn.
  • Geef een Titel op voor de widget en zet de status op OPEN om deze gelijk te kunnen gebruiken. Afhankelijk van het type widget kun je onder deze twee velden andere info aangeven:
    • Article, Measure, Link of Product: bij widgets met type Article, Measure, Link of Product kun je aangeven welk artikel, meting, link of product je onder deze widget wilt plaatsen.
  • Bij container widgets moet je na het aanmaken van de container widgets toevoegen aan de container. Zorg hiervoor dat de container widget nog op draft staat en niet op open. Anders kun je de widget niet meer aanpassen. Door te klikken op Edit kun je de container bewerken en vervolgens via Add new widget articles, measures, links of producten toevoegen. Note: je kunt binnen een container alle type widgets gebruiken.

Nadat de widgets zijn aangemaakt, kun je ze gebruiken binnen de applicatie. Bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan een project.

Updated on January 3, 2020