1. Home
  2. Partners
  3. Groepsanalyses
  4. Analytics dashboard
  5. Hoe kan ik het analytics dashboard gebruiken?

Hoe kan ik het analytics dashboard gebruiken?

In het analytics dashboard van Johan vind je de groepsresultaten terug van de vragenlijsten en programma’s die in de organisatie zijn gedraaid. Om gebruik te maken van het analytics dashboard maak je eerst een analytics account aan en log je hiermee in op https://app.johan.nl/.

Workflow overzicht in analytics dashboard

Nadat je in jouw analytics account bent ingelogd zie je als eerst het overzicht van alle workflows, programma’s en onderzoeken die in deze organisatie zijn gedraaid. Selecteer het programma waarvan je de resultaten wilt bekijken door op de desbetreffende tegel te klikken.

Resultaten & filters in het analytics dashboard.

Vervolgens zie je aan de rechterkant van het scherm het dashboard van dit programma met daarin de resultaten van de organisatie. Dit kunnen bijvoorbeeld de resultaten op een vragenlijst zijn of fysieke metingen die zijn uitgevoerd in het kader van een preventief medisch onderzoek (PMO).

Filters

In eerste instantie zie je hier de resultaten van de gehele organisatie. Wil je de resultaten van specifieke groepen bekijken? Gebruik hiervoor dan de filteropties die je aan de linkerkant van het scherm ziet staan. Er zijn momenteel drie filtertypes toe te passen:

1. Workflow stap: hiermee filter je de resultaten a.d.h.v. de workflow stap waarin ze verzameld zijn. Dit is met name handig als je dezelfde vragenlijst meerdere keren inzet binnen dezelfde workflow (bv. een 0- en 1-meting).
  2. Metingen: hiermee zie je hoe de deelnemers met een bepaald scoreprofiel gescoord hebben op de rest van de vragenlijsten en metingen. Hierdoor onderzoek je beter wat de onderliggende oorzaken van bepaalde scores zijn. Het is hiermee bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoe iedereen die rood gescoord heeft op ‘Werkstress’ gescoord heeft op de rest van de vragenlijst.
  3. Tags: tenslotte kun je nog filteren a.d.h.v. de tags die bij deze organisatie zijn toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld afdelingen, werklocaties, werktypes of leeftijdscategorieën.

Selecteer de filters die je wilt gebruiken en klik vervolgens op de blauwe ‘Show results’ knop om de resultaten op de pagina te filteren. Hij filtert nu in één keer alle data op de pagina waar jij je op dat moment bevindt.

Minimum respons

Let er bij het gebruik van het analytics dashboard op dat er een minimum aantal respondenten nodig is om de resultaten te tonen. Standaard geldt hierbij dat er minimaal 30 respondenten nodig zijn om de scoreverdelingen te tonen en 10 respondenten om de gemiddelde scores te tonen. Per instrument kan het echter verschillen welk minimum aantal deelnemers wordt gehanteerd.

Als je filters toepast kan het dus zijn dat resultaten niet kunnen worden getoond omdat het aantal respondenten te laag is. Hier krijg je een melding van te zien bij de desbetreffende grafiek(en).

Melding bij de grafiek dat er te weinig deelnemers zijn om de resultaten te kunnen tonen.

Als je deze melding krijgt kun je de groep verder uitbreiden door meer filteropties te selecteren binnen dezelfde groep, of dit kan een signaal zijn om de deelnemers in de geselecteerde groep een herinnering te sturen zodat zij alsnog deelnemen.

Updated on January 24, 2022